Між Італією і Францією розгорівся дипломатичний скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Між Італією і Францією розгорівся дипломатичний скандал

Казна та Політика
309
Франція відмовилася впустити італійський поїзд з іммігрантами з Тунісу.
Про це повідомляє радіо "Свобода", зазначивши, що Посольство Італії в Парижі вже подало ноту протесту у зв'язку з такими діями французької влади.
Відповідно до Шенгенської угоди, зазвичай контроль на кордоні між Італією та Францією не проводиться. Однак після того, як італійська влада видала тимчасовий вид на проживання понад 20 тис. нелегальним іммігрантам з Північної Африки, які прибули до Італії з початку року, Франція заявила, що посилить охорону кордону і буде впускати лише тих іммігрантів, який зможуть довести наявність у них достатніх засобів для проживання.
Голова Ради ЄС Херман ван Ромпей заявив, що тема міграції стане однією з головних на саміті Євросоюзу в червні.
Як повідомлялося, потік нелегальних біженців з північноафриканських країн різко збільшився в лютому 2011 року, після того як у ряді країн регіону відбулися перевороти. Більшість прибулих - біженці з Тунісу. Уряд Італії вирішив видати тимчасові дозволи на проживання тим іммігрантам, які повідомили про свій намір виїхати в інші європейські країни. Нелегали, які становлять небезпеку для суспільства, отримали наказ про депортацію або вчинили правопорушення, будуть репатрійовані.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас