Представники ЄЦБ дають зрозуміти, що мають намір продовжувати підвищення ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представники ЄЦБ дають зрозуміти, що мають намір продовжувати підвищення ставки

Казна та Політика
258
Представники ради управляючих Європейського центрального банку (ЄЦБ) дають зрозуміти, що Центробанк має намір продовжити посилення кредитно-грошової політики, оскільки відновлення економіки єврозони набирає сили, а інфляція прискорюється.
"Очікування інвесторів, які передбачають підвищення базової відсоткової ставки ще на 50 базисних пунктів у 2011 році, обґрунтовані", - заявив глава ЦБ Австрії Евальд Новотни в інтерв'ю Bloomberg News.
Президент Центробанку Бельгії Люк Коен зазначив, що нинішня кредитно-грошова політика європейського ЦБ є "занадто стимулюючою".
Крім цього, глава Бундесбанку Аксель Вебер підкреслив наявність значного інфляційного тиску в економіці єврозони, також відзначивши, що політика ЄЦБ є стимулюючою.
"Очевидно, що члени ради управляючих ЄЦБ згодні в тому, що необхідно продовжувати підвищення ставки", - відзначив економіст Citigroup Inc. з європейських ринків Юрген Майклс.
ЄЦБ на квітневому засіданні підвищив базову відсоткову ставку вперше з липня 2008 року - на 0,25 відсоткового пункту, до 1,25% річних. Консенсус-прогноз експертів, опитаних Bloomberg, припускає, що ЄЦБ підвищить ставку до 1,75% річних в 2011 році.
Інфляція в єврозоні прискорилася в березні до 2,7% - максимуму з жовтня 2008 року, перевищивши цільовий рівень ЄЦБ (2%) четвертий місяць поспіль.
Той факт, що ЄЦБ підвищує ставки, у той час як Федеральна резервна система США навіть не дає натяків на плановане збільшення ставки, що перебуває в цільовому діапазоні 0-0,25% річних, може підтримати євро, вважають експерти.
Курс євро до долара США в понеділок становить $1,4369 у порівнянні з $1,4430 на закриття ринку в п'ятницю.
Згідно з прогнозом Міжнародного валютного фонду, економіка єврозони зросте в 2011 році на 1,6%, в 2012 році - 1,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас