Акціонери BP закликали продати половину компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери BP закликали продати половину компанії

Енергетика
179
Згідно з повідомленнями британської преси, кілька великих акціонерів нафтового гіганта BP закликали керівництво почати радикальну реструктуризацію компанії з продажу близько 50% активів, що, на їхню думку, має зробити її більш привабливою для інвесторів.
"Нещодавні продажі активів підтверджують факт наявності великої групи потенційних інвесторів, тож (продаж активів на суму до 30 мільярдів доларів - Ред.) може стати відмінним способом оживити другу половину компанії", - пише британський тижневик Sunday Times.
За даними видання, почасти невдоволення інвесторів викликало провал в укладенні угоди з російською компанією "Роснефть", який, на їхню думку, призвів до "відкритого протистояння BP з низкою найбагатших людей Росії".
Нагадаємо, 20 квітня 2010 року стався вибух на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці, в результаті чого загинули 11 робітників. Після цього бурова вишка затонула, і з неї в море стала витікати нафта. Це призвело до екологічної катастрофи, безпрецедентної в історії людства. Ліквідувати витік вдалося тільки до вересня 2010 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас