Королевська: Лопата - чергове реформаторське ноу-хау уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Лопата - чергове реформаторське ноу-хау уряду

Казна та Політика
678
Якщо слідувати логіці уряду, то проблеми водопостачання люди повинні вирішувати, риючи колодязі під своїми будинками, а проблеми медицини - звертаючись замість лікарів до шаманів.
Про це народний депутат, голова парламентського комітету з промислової і регуляторної промисловості і підприємництва Наталія Королевська заявила журналістам під час робочого візиту до Вінниці 15 квітня.
"Всі знають про відомий заклик прем'єр-міністра "не скиглити, брати лопату і годувати свою сім'ю". Це чергове "ноу-хау" горе-реформаторів. З такими підходами уряд не повинен працювати в 21-му столітті, - заявила Наталія Королевська. За логікою уряду, проблеми водопостачання вирішаться, якщо люди почнуть рити колодязі під своїми будинками, проблеми медицини зникнуть, якщо люди будуть звертатися замість лікарів до шаманів".
За словами народного депутата, для вирішення продовольчої проблеми в першу чергу необхідно перестати імітувати боротьбу з корупцією. "За ціновими стрибками на продовольчому ринку стоять маніпуляції влади, і необхідно виявити і покарати відповідальних за них чиновників", - підкреслила народний депутат.
Наталія Королевська вважає, що саме висока корупція порушує в Україні нормальне ціноутворення.
"Причина цінової нестабільності в тому, що "корупційний податок" сьогодні перевищує офіційний. Крім офіційних податків бізнесмену треба ще "занести" пожежнику, на санепідстанцію, митницю і т.д. За підрахунками експертів, витрати, пов'язані з корупцією, перевищують 30% собівартості продукції, що, в кінцевому підсумку, перекладається на кожного українця", - сказала Наталія Королевська.
"Ось в чому головна причина зростання цін, і ось чим має зайнятися уряд, а не перекладати на людей наслідки власної безпорадності", - підкреслила Наталія Королевська.
Нагадаємо, 26 березня Наталія Королевська зареєструвала у парламенті постанову про створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування причин неконтрольованого зростання цін на продукти харчування.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас