Електронні паспорти дозволять українцям економити? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронні паспорти дозволять українцям економити?

4253
Введення електронних паспортів дозволить заощадити українцям значні кошти.
Про це в інтерв'ю кореспонденту УНІАН у Харкові сказав голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко.
Він підкреслив, що введення електронних паспортів легітимізує і зробить офіційною інформацію, яка надсилається в електронному вигляді.
"На картці буде паспорт і, найголовніше, ваш електронний, цифровий підпис, який повністю робить легальною, з точки зору нашої законодавчої системи, будь-яку інформацію, яка надсилається в електронному вигляді, тому нічого не потрібно буде завіряти у нотаріуса, все повністю буде відповідати", - підкреслив Семиноженко.
Він зазначив, що зараз у державі створюється відповідна інфраструктура і впроваджуються технології для використання електронних персональних документів, а сам процес введення електронних паспортів можне початися вже через два роки.
"Все залежить від масштабів державної підтримки цього проекту. Що стосується самого інструментарію, тобто мережі, в якій можна буде користуватися електронним персональним документом, що ідентифікує особу, то вона, по суті, створюється вже зараз. У країні створено Національний центр електронного управління країною, проводяться вже півроку пілотні проекти в низці областей України та деяких міністерствах, вибудовується система, що дозволяє об'єднувати в єдину комунікативну мережу громадян, бізнес і державу. Тобто, зараз багато елементів створюються, без яких неможливо взагалі розуміння електронного персонального документа", - сказав Семиноженко.
За його словами, процес переходу від паперових до електронних паспортів буде відбуватися поступово, а тому одночасно будуть функціонувати обидва види документів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас