БРІКС хоче покласти край монополізму Штатів та ЄС у WB та IMF — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БРІКС хоче покласти край монополізму Штатів та ЄС у WB та IMF

Валюта
448
П'ятірка найбільших країн з ринковою економікою буде наполягати на припиненні 65-річної монополії США та Європи на керівництво у Світовому банку та Міжнародному валютному фонді, про це повідомили дипломати, які брали участь у підготовці декларації цих країн, повідомляє Bloomberg.
Структура управління цими інститутами повинна відображати зміни у світовій економіці, йдеться в проекті заяви Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР, про що заявили дипломати, що попросили не називати їхні імена в зв'язку з тим, що остаточний текст декларації не опублікований. У заяві звучить заклик до збільшення ролі країн, що розвиваються, в міжнародних інститутах, що відображає занепокоєння даних держав системою відбору керівництва у Світовому банку і МВФ.
"Ми будемо наполягати на тому, що правління в МВФ і Світовому банку не має являти собою систематичну ротацію між США і Європою, в якій немає місця іншим державам, - заявила 12 квітня репортерам у Пекіні президент Бразилії Ділма Русефф. - Ніяких підстав для цього немає".
Банківська і кредитна криза 2008 року і рецесія в США і Західній Європі призвели до зниження впливу розвинених країн. Так звані країни БРІК та інші держави з перехідною економікою прагнуть заповнити вакуум, що утворився. Іспанський прем'єр-міністр Хосе Луїс Родрігес Сапатеро, перебуваючи 12-13 квітня в Пекіні, високо оцінив роль Китаю в справі запобігання кризі в його країні. Борг Іспанії КНР становить 25 мільярдів євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас