Аварійну японську АЕС беруться відновити за 9 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аварійну японську АЕС беруться відновити за 9 місяців

370
Компанія-оператор японської атомної електростанції "Фукусіма" Tokyo Electric Power, пошкодженої в результаті землетрусу 11 березня, оголосила, що планує усунути наслідки аварії протягом 9 місяців. Про це заявив сьогодні голова компанії Цунехіса Кацумата.
За його словами, першим завданням є відновлення роботи системи охолодження реакторів і сховища відпрацьованого палива.
На другій стадії буде досягнута так звана "холодна зупинка" реакторів. Компанія також планує звести над будівлею реактора захисну оболонку.
Як повідомлялося, оператор АЕС планує скинути в море біля АЕС мішки з піском і мінералом цеолітом, який здатний поглинути радіоактивні речовини.
Вчора в Токіо кілька сотень людей вимагали відставки прем'єр-міністра країни.
Нагадаємо, 11 березня в 130 кілометрах від північно-східного узбережжя японського острова Хонсю стався руйнівний землетрус магнітудою 9, який викликав потужне цунамі. У результаті стихії сотні тисяч будинків були зруйновані і пошкоджені, десятки тисяч людей загинули і числяться зниклими безвісті, тисячі поранені, сотні тисяч евакуйовані.
Крім того на декількох японських АЕС виникли проблеми, найбільш серйозні - на "Фукусімі-1", де в результаті виходу з ладу системи охолодження реакторів сталося кілька пожеж і вибухів, утворився витік радіації в атмосферу і воду.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас