Кастро: Для оновлення економічної моделі Куби знадобиться не менше 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кастро: Для оновлення економічної моделі Куби знадобиться не менше 5 років

Казна та Політика
254
Кубинський лідер Рауль Кастро, виступаючи на першому за 14 років з'їзді Комуністичної партії Куби, заявив, що ніякої шокової терапії на Кубі не буде, і буде потрібно не менше п'яти років для оновлення економічної моделі Куби. Безкоштовна освіта і охорона здоров'я будуть як і раніше гарантовані, але субсидії на основні товари будуть скасовані, а соціальні видатки будуть упорядковані у відповідності з "раціоналізацією". Про це повідомляє BBC.
Рауль Кастро також повідомив, що близько 200 тис. осіб вже зареєструвалися як приватні підприємці, після того як у жовтні минулого року влада дозволила приватне підприємництво.
У той же час Кастро відзначив, що соціалістичний характер Куби не скасовується, і накопичення майна не допускається.
Нагадаємо, сьогодні на Кубі відкрився перший за 14 років з'їзд Комуністичної партії. Перед відкриттям конгресу в Гавані відбувся грандіозний військовий парад на відзнаку 50-ї річниці проголошення соціалізму на Кубі і перемоги над інтервентами, які висадилися в Затоці Свиней з метою повалення режиму Фіделя Кастро. Війська і бронетехніка марширували по площі Революції в Гавані, а потім сотні тисяч мирних жителів розмахували прапорами і скандували гасла.
Раніше Кастро оголосив, що перебування на вищих посадах у керівництві партії буде обмежено двома п'ятирічними термінами, а партійний апарат буде істотно омолоджений.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас