Тігіпко був проти приватизації дрібних пакетів обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко був проти приватизації дрібних пакетів обленерго

Казна та Політика
500
Кабінет міністрів у минулий понеділок, 11 квітня, затвердив перелік енергогенеруючих та енергопостачальних підприємств, державні пакети акцій яких підлягають продажу в 2011 році. Категорично проти продажу за новою схемою виступив тільки віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
Тігіпко оцінив майбутній продаж як глибоко збитковий для держави і запропонував провести його за нормальною схемою, з залученням інвестиційних радників, міжнародними презентаціями та ін. Тобто, повернутися до схеми продажів обленерго зразка 2000 року. У цьому випадку продати можна помітно вигідніше для держави.
Проблема в тому, що це ж означає, що ключові покупці у разі такого продажу можуть переплатити. Наприклад, на те ж "Київенерго" (або "Дніпроенерго", або "Дніпрообленерго") цілком могли б знайтися бажаючі і за кордоном.
На засіданні уряду Мінфін заявив тільки, що 25-процентні пакети ніякого вирішального значення не мають.
Згідно з рішенням Кабміну, в поточному році будуть продані державні пакети акцій генеруючих компаній "Дніпроенерго" (25%) і "Західенерго" (45,1%), 25% акцій "Київенерго", по 50% акцій в "Вінниця-", "Дніпро-", "Закарпаттяобленерго", по 45% "Крименерго" і "Чернівціобленерго", 40,06% - в "Донецькобленерго" і, нарешті, 25,99% - в "Тернопільобленерго".
Іншими словами, з 11 компаній лише у трьох продаються контрольні пакети. В інших, як і було обіцяно, продаються неконтрольні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас