Янукович: Вугільна промисловість буде розвиватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Вугільна промисловість буде розвиватися

Енергетика
215
Вугільна промисловість України буде розвиватися, і в неї є перспективи. Про це Президент України Віктор Янукович заявив сьогодні в Єнакієвому, передає прес-служба Президента.
"Сьогодні є концепція, є стратегія реформування вугільної промисловості", - підкреслив Віктор Янукович, додавши, що на перше місце в ній поставлені соціальні умови шахтарів. Глава держави зазначив, що з березня була підвищена зарплата гірникам. Зокрема, середня зарплата робітника очисного вибою складає 6870 грн, прохідника - 6530 грн.
"Ми будемо підтримувати енергетичний баланс України, що стосується вугілля, приблизно на рівні 100 млн тонн щорічного видобутку", - зазначив Янукович.
За словами Президента, також передбачається будівництво декількох шахт та проведення робіт з реконструкції низки цих об'єктів. Жодна шахта не буде закрита, зазначив В.Янукович.
За словами Президента, саме головне в цій ситуації - знайти ефективних інвесторів, сьогодні на 90% інвестори вже визначені, вони закріплені за шахтами, і працюють з шахтарськими колективами. Президент сказав, що на таких шахтах зростає видобуток вугілля, відзначивши також, що за рік цей показник зріс на 10%. У цьому році ця динаміка зберігається поки на рівні 12-13%.
Разом з тим глава держави зазначив, що певна кількість шахт, які не можуть зацікавити інвесторів, залишиться у власності держави.
Нагадаємо, що сьогодні, 16 квітня триває робоча поїздка Януковича в Донецьку область. Президент ознайомився з процесом будівництва та реконструкції аеровокзального комплексу "Міжнародний аеропорт "Донецьк" і взяв участь у заходах, присвячених пам'яті двічі Героя Радянського Союзу, льотчика-космонавта Георгія Берегового.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас