Світовий банк зацікавився акціями "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк зацікавився акціями "Нафтогазу"

Енергетика
205
Світовий банк вивчає питання про можливість акціонування НАК "Нафтогаз України". Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" сказав директор Світового банку по Україні, Білорусі, Молдові Мартін Райзер.
"В даний час ми уважно вивчаємо це питання", - зазначив він.
За словами Райзера, газовий сектор в Україні - це дуже цінний бізнес. З іншого боку, він потребує колосальних інвестицій, щоб мати можливість реалізовувати свій потенціал. "Адже сьогодні використовується інфраструктура, побудована багато років тому, а потім багато років цей сектор був недоінвестованим. У цьому контексті позиція Світового банку така: ми хочемо допомогти "Нафтогазу України" стати інвестиційно-привабливою компанією, що дасть їй можливість залучати необхідні кошти для повної реалізації економічного потенціалу", - сказав Райзер.
Він зазначив, що мова йде про стандартні комерційні інвестиції, а не безпосередньо про інвестиції міжнародних фінансових організацій або ж про інвестиції, які зможе отримати Нафтогаз на основі якихось двосторонніх міждержавних домовленостей.
Як повідомлялося, глава НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін на початку березня заявляв, що компанія може провести IPO в 2012-2013 роках.
21 березня Президент України Віктор Янукович сказав, що вважає можливим продаж частини акцій "Нафтогазу України" на міжнародних біржах для оптимізації його роботи.
1 квітня міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Кабінет міністрів має намір продати до 25% акцій Нафтогазу. За його словами, уряд розраховує отримати за міноритарний пакет акцій, за найпесимістичнішими прогнозами, 5-6 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас