90% українців переконані, що багаті стають багатшими, а бідні біднішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

90% українців переконані, що багаті стають багатшими, а бідні біднішими

645
Індекс відчуження українців дорівнює 83 пунктам - це означає, що переважна більшість вважає, що влада їх не чує і не враховує їхні інтереси, йдеться в результатах дослідження GfK Ukraine, проведеного в березні 2011 року.
Результати опитування показали, що роздратування, байдужість і презирство - саме це відчувають громадяни України до нинішньої влади, наводить результати опитування LB.ua.
Зокрема, 90% населення України у віці старше 16 років переконані, що багаті стають багатшими, а бідні біднішими; на думку 84% респондентів, людям при влади немає ніякого діла до інших; 83% респондентів згодні, що більшість людей при владі намагається отримати вигоду за рахунок таких людей, як вони, 80% респондентів вважають, що їхня думка вже не має вагомого значення; 78% респондентів вважають, що вони ніяк не впливають на події, що відбуваються навколо.
Найбільше значення індексу відчуження зафіксовано в Північному регіоні України (93 пункти), найнижче - у Західному регіоні (80 пунктів), насамперед за рахунок істотно меншої частки згодних з тим, що вони не впливають на події навколо (72%).
У 32% опитаних нинішня влада викликає роздратування, майже стільки ж (31,3%) - байдуже ставляться до керівництва країни. 20,5% - взагалі зневажливо.
Одночасно, з ненавистю до влади ставляться 13,9% опитаних, зі страхом і неспокоєм - 7,6%.
Позитивні почуття до української влади: симпатія і повага, - характерні лише для 3,9% і 4% респондентів відповідно. Трохи менше 9% опитаних ставляться до української влади з співчуттям; 8,3% мають бажання допомогти.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас