Юнкер: Чутки про ймовірну реструктуризацію боргів Греції безпідставні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юнкер: Чутки про ймовірну реструктуризацію боргів Греції безпідставні

Казна та Політика
204
Голова Єврогрупи, до якої входять міністри фінансів країн єврозони, Жан-Клод Юнкер в п'ятницю назвав "абсолютно безпідставними" чутки про ймовірну реструктуризацію боргів Греції, передає агентство France Press.
"Всі ці чутки і спекуляції, що стосуються реструктуризації грецького боргу, не мають під собою абсолютно ніяких підстав. Цей варіант навіть не розглядається", - сказав Юнкер в Вашингтоні, де проходять "весняні зустрічі" Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ).
Ґрунт для чуток про боргову кризу Греції створив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле. У четвер в інтерв'ю німецькій газеті Welt він заявив про необхідність "подальших кроків", якщо здатність Греції розплатитися за боргами буде поставлена під сумнів.
ЗМІ і ринки інтерпретували його слова як свідчення того, що Греції доведеться почати реструктуризацію боргу до 2013 року, коли в об'єднаній Європі запрацює механізм фінансової стабільності. На цьому тлі європейські ринки в четвер і п'ятницю демонстрували негативну динаміку.
У п'ятницю Шойбле спробував роз'яснити світовій фінансовій спільноті свою позицію. Він сказав, що його слова були хибно зрозуміли, мова про реструктуризацію боргу не йшла. За словами представників німецького уряду, під "подальшими кроками" передбачалося прийняття додаткових заходів економії чи розпродажу державних активів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас