Україна оголошує конкурс на цифрове телерадіомовлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна оголошує конкурс на цифрове телерадіомовлення

Казна та Політика
164
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на позачерговому засіданні в п'ятницю вирішила оголосити конкурс на цифрове мовлення у загальнонаціональній телемережі у складі 4 мультиплексів (МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) у стандарті DVB- T2 (MPEG-4) і затвердила умови конкурсів.
Як йдеться в повідомленні Нацради, загальна кількість вільних каналів (програм) мовлення для загальнонаціональної категорії мовлення - 28.
При цьому на 18 каналах оператор багатоканальної мережі має можливість поширювати програми ліцензіата зі стандартною роздільною здатністю (SD-Standart Definition), а ще 10 - стандартною або високою (HD-High Definition).
Що стосується мультиплексу МХ-5 для територіальної категорії мовлення (регіонального та місцевого), то на ньому кількість вільних каналів дорівнює 4 (для 167 населених пунктів, де будуть встановлені передавачі).
Нацрада уточнює, що цифрове мовлення буде здійснюватися в стандарті DVB-T2 (MPEG-4).
У конкурсних умовах і для загальнонаціонального, і для регіонального і місцевого мовлення окремо прописаний пункт про проведення телерадіоорганізаціями інформаційно-рекламної кампанії під час телевізійної трансляції програм щодо забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телемовлення.
Мова йде про те, що ліцензіат зобов'язаний брати участь в інформуванні населення про перехід країни на цифровий стандарт мовлення: безкоштовно транслювати щодня в обсязі 5 хвилин протягом 2011-2012 років (30% цього часу - у прайм-тайм) у своїх програмах інформаційні ролики провайдера програмної послуги багатоканальних телемереж ТОВ "Зеонбуд".
"Оголошення про проведення конкурсу буде опубліковано в засобах масової інформації", - йдеться в повідомленні Нацради.
Вранці відомство повідомило, що оголошення конкурсу, заплановане на цей день, буде відкладено через відсутність кворуму, однак протягом дня ситуація змінилася.
Як повідомлялося, в грудні минулого року Нацрада з телерадіомовлення видала "Зеонбуд" (Київ) ліцензію на будівництво національної мережі цифрового телебачення на базі чотирьох мультиплексів терміном на 10 років. Компанія має намір інвестувати в проект близько 1 млрд грн.
Уряд України на цьому тижні затвердив методику розрахунку ставок ліцензійного збору за видачу ліцензії на мовлення або ліцензії провайдера програмної послуги, в п'ятницю ця методика була опублікована і набрала чинності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас