Через дорогий бензин автомобілісти масово переходять на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через дорогий бензин автомобілісти масово переходять на газ

Енергетика
438
У Києві зафіксовано різкий сплеск попиту на установку на авто газобалонного обладнання (ГБО). Про це розповів директор ТОВ "Газовик" Олег Глобенко.
За його словами, зараз у столиці утворилися безпрецедентні черги на переобладнання автомобіля на пропан-бутан, а саме обладнання різко подорожчало. "Цього року попит на ГБО зріс практично вдвічі в порівнянні з попереднім роком", - повідомив Глобенко. Крім того, майже в три рази зріс попит на скраплений газ.
Глобенко також додав, що в результаті підвищеного інтересу клієнтів на ринку утворився дефіцит деяких елементів системи газобалонного обладнання.
Наявність ажіотажу на установку ГБО також підтвердив Олег Бєляков, директор донецької компанії "Алма". "Якщо минулого року ми обслуговували близько двох автомобілів на день, то сьогодні цей показник сягає 4-5 машин", - зазначив він, додавши, що замовлення на встановлення ГБО також розписані на тиждень вперед. За його словами, утворенню черг сприяли два фактори - зростання попиту у зв'язку подорожчанням традиційних нафтопродуктів, а також брак певних частин ГБО.
Фахівці пов'язують ці процеси зі зростанням ажіотажу навколо стрімкого подорожчання пального на автозаправних станціях столиці, а також чутками про його можливе подальше подорожчання з понеділка наступного тижня.
Згідно з даними цінового моніторингу, проведеного "Консалтинговою групою А-95", середня вартість бензину А-95 на АЗС з початку року підвищилася на 20% - до 9,88 грн/л, а скрапленого газу - на 3%, до 5,49 грн/л. Незважаючи на вже значне підвищення вартості пального, експерти прогнозують зростання вартості 95-го бензину мінімум на 20% вже з понеділка наступного тижня.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас