ЄБРР може почати фінансувати інвестпроекти в Єгипті й Тунісі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР може почати фінансувати інвестпроекти в Єгипті й Тунісі

Казна та Політика
87
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в кінці травня може прийняти рішення про надання Єгипту статусу країни проведення операцій банку, повідомив журналістам заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак. За його словами, отримати такий статус згодом може і Туніс.
"Все йде, напевно, до того, що мандат ЄБРР буде розширено. Або обидві ці країни, які я назвав (Єгипет і Туніс), або одна з них стане країною операцій банку", - сказав він.
"Збори акціонерів відбудуться в Астані в кінці травня і, я думаю, провідні акціонери не забудуть поставити питання руба, щоб банк отримав мандат, і Єгипет став країною операцій. Тим більше Єгипет є країною - акціонером ЄБРР", - відзначив Сторчак.
Він нагадав, що ЄБРР був створений для вирішення завдань на пострадянському просторі, коли відбулися соціально-політичні зміни в СРСР і Східній Європі. За словами Сторчака, голова ЄБРР Томас Міров в рамках зустрічей заступників міністрів фінансів країн G20 зазначив, що в даний час повторюється ситуація, яка склалася 20 років тому при створенні банку. "У певному сенсі ситуація повторилася в Північній Африці: зміна політичних режимів, такі ж завдання розвитку економіки на нових історичних платформах. Міров сказав, що буде мандат акціонерів, готових повторити або використовувати свій досвід, накопичений у трансформації економік соціалістичного типу в економіки капіталістичного ладу", - додав Сторчак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас