Помер найстаріший житель Землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помер найстаріший житель Землі

227
У США у віці 114 років помер Уолтер Брюнінг - найстаріша людина на планеті, чиє довгожительство зафіксовано офіційним сертифікатом, повідомляє BBC з посиланням на Associated Press.
Брюнінг, який все життя пропрацював клерком в залізничній компанії, помер від природних причин в лікарні у Грейт-Фолс.
В останні роки він жив у Монтані і говорив, що найбільше хотів би, щоб завершилися сучасні війни - в Іраку і Афганістані.
За словами Брюнінга, своїм міцним здоров'ям і довголіттям він зобов'язаний суворому режиму харчування: два рази на день.
"Скільки людей у цій країні говорять, що не можуть скинути вагу? - запитав він в інтерв'ю агентству Associated Press у жовтні минулого року. - Я кажу цим людям, візьміться за дієту. Ви побачите, що відразу набудете гарної фізичної форми і будете відчувати себе добре".
З 1980 він жив у будинку престарілих. Його дружина, Агнесс Тукі, з якою він прожив 35 років, померла в 1957 р. Дітей у них не було. "Нам було дуже добре разом, - згадував Брюнін. - Вона, скажу я вам, не любила витрачати гроші".
Брюнінг пам'ятав, як дід розповідав йому, трирічному малюку, про криваву різанину під час Громадянської війни в США в 1860-х роках.
Говорячи про смерть і кінцівку буття, Брюнінг зауважив в інтерв'ю: "Всі ми колись помремо. Деякі люди бояться смерті. Ніколи не бійтеся вмирати. Тому що ви народилися, щоб померти".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас