У Попова не вірять, що Києву за борги відріжуть газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Попова не вірять, що Києву за борги відріжуть газ

Енергетика
224
У Київській міській державній адміністрації сумніваються, що ДК "Газ України" відключить від газу підприємства теплокомуненерго через борги. Про це перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак сказав журналістам, коментуючи заяву ДК "Газ Україна", що у разі відсутності станом на 16 квітня 2011 повних розрахунків за спожитий у січні-березні ц.р. природний газ, підприємства з газопостачання та газифікації будуть змушені відключити підприємства ТКЕ-боржники від газоспоживання.
О. Мазурчак зазначив, що майже весь борг столиці перед АК "Київенерго" становить різниця між тарифами на послуги з теплопостачання і гарячого водопостачання та їх собівартістю. За його словами, сплата цієї різниці є питанням державного рівня.
"Важко сказати, чи відключать Київ... Справа в тому, що заборгованість лежить у площині різниці в тарифах. Практично, якщо забрати різницю в тарифах, то Київ розраховується дуже нормально. Тому це загальнодержавна проблема, і я думаю, що тут будуть вирішувати питання не по Києву, а взагалі по державі", - сказав О. Мазурчак.
За його словами, розглядалося питання передбачити в бюджеті держави суму розміром 2,3-2,4 млрд. грн. на погашення різниці в тарифах. "Можливо, буде вирішуватися питання через такий механізм", - сказав Мазурчак.
Він ще раз підкреслив, що борги ТКЕ-підприємств за газ є проблемою всієї України. "Тому я не думаю, що НАК буде вибірково застосовувати відключення до Києва або до якогось іншого міста", - сказав перший заступник голови КМДА.
За даними КМДА, сума боргу з різниці в тарифі перед "Київенерго" становить більше 1,3 млрд. грн., перед "Київводоканалом" - близько 570 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас