Генпрокуратура завершує розслідування справи щодо Кучми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура завершує розслідування справи щодо Кучми

Кримінал
429
Генпрокуратура України завершує розслідування справи відносно другого президента країни Леоніда Кучми, заявив генпрокурор Віктор Пшонка.
"Слідчий Генеральної прокуратури завершує розслідування справи за обвинуваченням Кучми. Слідство зібрало матеріали і ми вважаємо ці матеріали об'єктивними", - сказав генеральний прокурор України Віктор Пшонка.
"Ми готові наступного тижня завершити розслідування і пред'явити матеріали для ознайомлення (Л.Кучмі - ред.)", - додав Пшонка.
За словами генпрокурора, з направленням до суду "справи Кучми" розслідування вбивства Г.Гонгадзе не припиняється.
"Кримінальна справа з вбивства Гонгадзе (журналіста Георгія Гонгадзе - ред.) надалі розслідується... З направленням до суду справи Пукача (колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача - ред.) і Кучми справа не припиняється і не зупиняється" , - підкреслив В. Пшонка
21 березня 2011 порушено кримінальну справу щодо Л.Кучми. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони М. Мельниченко визнані речовим доказом у справі.
Л. Кучма перебуває на підписці про невиїзд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас