Експерти: Ситуацію в Пенсійному фонді стабілізували, але реформа потрібна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ситуацію в Пенсійному фонді стабілізували, але реформа потрібна

Казна та Політика
488
Зростання доходів Пенсійного фонду - безумовний успіх уряду, проте це не вирішить проблем пенсійної системи та економіки країни в цілому, вважає голова правління Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.
"Збільшення надходжень до Пенсійного фонду свідчить про те, що уряду в цілому і профільному віце-прем'єру Сергію Тігіпку, вдалося покращити загальний економічний стан в країні. Очевидно, що потроху оживає економічне життя, темп невеликий, але є. Частково спрацював Податковий кодекс, можливо, занадто ретельно працюють податкові органи. Але робота є, і результат є", - відзначає експерт.
Разом з тим Фесенко вважає, що реальних підстав для відмови від пенсійної реформи немає. "В цілому проблеми Пенсійного фонду ховаються у демографічних показниках населення і в застарілості солідарної системи пенсійного забезпечення. Безсумнівно, необхідно переходити до наступного етапу - накопичувальної системи з особистими пенсійними рахунками", - упевнений експерт. На його думку, пенсійна реформа перестала рухатися не тому, що економічна ситуація занадто гарна, а тому, що "партія влади боїться зростання соціальної напруги, в самому уряді є неузгодженість дій, йде гра в "поганого" і "хорошого" реформатора".
На думку експерта політичного Віктора Циганова, відкладаючи пенсійну реформу, влада не вирішує проблему несправедливості у пенсійному забезпеченні. "Питання ж не в тому, які пенсії українці отримують, а в тому, чи справедливі ці пенсії. Чинна влада прийшла на гаслах справедливості. А невиконання передвиборних обіцянок є найбільшою політичною корупцією", - підкреслив Циганов.
Нагадаємо, як заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, за перший квартал поточного року надходження до Пенсійного фонду збільшилися на 22% в порівнянні з аналогічним періодом 2010-го.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас