В ДАІ підтверджують скасування талонів. Викидати старі не радять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ДАІ підтверджують скасування талонів. Викидати старі не радять

Казна та Політика
1234
Набрав чинності закон про скасування талона до посвідчення водія. Сьогодні МРЕВ припинили їх видачу. Кореспондент focus.ua з'ясував, чи можуть тепер водії не мати при собі талон чи взагалі викинути його.
Факт скасування талонів з сьогоднішнього дня Фокусу підтвердили в ДАІ. На питання про те, чи можна тепер талон викинути чи краще зберегти, оператор телефонної гарячої лінії Департаменту ДАІ МВС Борис Сидоренко відповів: "Хочете - викидайте, хочете - на пам'ять залиште, порушення тепер будуть фіксуватися в загальній базі ДАІ". Дізнатися про те, скільки порушень і які за них покладаються штрафи, водії, як і раніше, можуть у районному ДАІ за місцем проживання у відділах адмінпрактики, повідомили на гарячій лінії ДАІ.
Припинили сьогодні видачу талонів і в МРЕВ. Правда, вже наявні талони викидати не радять. "Не викидайте талони. Це все-таки документ, його номер записаний в особистій картці водія. Мало на кого на дорозі нарветеся", - сказали в столичному МРЕВ № 10 журналісту Фокуса.
Підтримують скасування талона до посвідчення водія й народні депутати. Колишній заступник голови МВС Геннадій Москаль у коментарі Фокусу зазначив, що цей документ вже давно треба було скасувати, як і довіреність на авто. "Талон до посвідчення водія - це винахід СРСР. Ніде в Європі такого немає. Там є документи на автомобіль, права і страховий поліс. Але в Радянському Союзі такий талон був виправданий - не було комп'ютерів. А зараз цей талон навіщо? Точно так повинна бути скасована довіреність на автомобілі", - сказав Москаль.
Москаль підкреслив, що закон, який скасовує талони, був ініційований не МВС, а групою народних депутатів. "МВС, на жаль, нічого не робить, щоб привести українське законодавство, що стосується правил дорожнього руху, до європейських норм. І навіть нам - депутатам доводиться стикатися з труднощами, коли ми вносимо такі закони. Парламентська більшість принципово голосує проти. Тому нам доводиться звертатися до депутатів у Партії регіонів і просити їх вносити від свого імені наші закони", - розповів нардеп.
До речі, сьогодні відзначається неофіційне професійне свято ДАІ. 14 квітня 1997 р. Кабінет міністрів України затвердив "Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ". Можливо, з цієї причини півдня у прес-службах ДАІ відповідають автовідповідачі, а дізнатися позицію відомства можна, лише зателефонувавши на гарячу лінію.
Зміни до законодавства про дорожній рух були прийняті 17 березня. 8 квітня закон завізував президент Янукович.
Автори закону - депутати Сергій Гусаров (Партія регіонів) і Наталія Королевська (БЮТ) посилалися на європейський досвід і міжнародні конвенції. Так, у міжнародній Конвенції про дорожній рух не передбачена вимога від водія талона до посвідчення. Облік і аналіз порушень у країнах Європи також ведеться без будь-яких талонів - за допомогою загальнодержавних автоматизованих електронних баз обліку.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас