Литовські депутати урізали зарплату главі Центробанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литовські депутати урізали зарплату главі Центробанку

Казна та Політика
118
Сейм Литви проголосував за урізання зарплати голові правління Центробанку республіки. За рішенням парламенту, вона зменшена з 11,2 тис. до 8,2 тис. доларів на місяць.
Раніше, в умовах економічної кризи в Литві, голова правління ЦБ Рейнольдіюс Шаркінас сам вирішив урізати свою зарплату. Він став отримувати лише половину належних йому грошей. Тим часом найближчим часом в Центробанк прийде новий керівник. Депутати вирішили не залишати питання про величину зарплати на розсуд нового начальника і встановили цей показник офіційно.
Сейм також скорегував величину вихідної допомоги, яку отримує глава ЦБ при звільненні. Досі компенсація становила середню зарплату за шість місяців. Тепер в законі про Центробанк, в який внесли поправки депутати, йдеться, що допомога не повинна перевищувати зарплату за п'ять місяців.
До речі, Шаркінас отримає компенсацію з розрахунку його офіційної, а не реальної зарплати за шість місяців. Таким чином, вихідна допомога складе 67,5 тис. доларів.
Новим главою Центробанку стане співробітник адвокатської контори, викладач юридичного факультету Вільнюського університету Вітас Васіляускас. У минулому він працював заступником міністра фінансів, а також керував виборчим штабом Далі Грібаускайте - нинішнього президента Литви.
Кандидатуру Васіляускаса на нового голову правління ЦБ затвердили депутати Сейму. Як очікується, він приступить до виконання обов'язків з 16 квітня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас