Стосовно глави Печерської РДА Києва Сущенка проведені слідчі дії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стосовно глави Печерської РДА Києва Сущенка проведені слідчі дії

Кримінал
330
Стосовно глави Печерської РДА м. Києва Сергія Сущенка проведені слідчі дії. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі столичної міліції.
"Слідчі дії проведені в рамках кримінальної справи, порушеної у зв'язку з незаконним відчуженням комунальної і державної власності в Печерському районі Києва", - йдеться в повідомленні.
У прес-службі спростували інформацію ЗМІ про те, що голова Печерської РДА затриманий.
Напередодні, 13 квітня, Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України (ГПУ) порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України за фактом перевищення посадовими особами Міністерства оборони України службових повноважень при відчуженні військового містечка в Конча-Заспі.
Встановлено, що зазначені посадові особи в 2005-2006 рр. в порушення вимог Закону України "Про правовий режим майна у Збройних Силах України" та "Порядок вилучення і передачі військового майна Збройних Сил", затвердженого постановою Кабінету міністрів України, через госпрозрахункову установу Міноборони незаконно реалізували будівлі та споруди військового містечка площею 24 га в Конча-Заспі товариству з обмеженою відповідальністю "Оста-Плюс", ринкова вартість яких перевищує 18 млн грн.
Нагадаємо, 31 березня голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов повідомив, що найближчим часом будуть звільнені з займаних посад ті чиновники КМДА, які підписували рішення, прийняті Київрадою, і що стосуються незаконного відчуження власності територіальної громади Києва. Він зазначив, що найближчим часом чекають кадрові зміни у КМДА.
Також Попов повідомив, що КМДА має намір виграти суди щодо повернення у власність міста низки незаконно відчужених компаній.
Відзначимо, 24 березня повідомлялося, що Київський апеляційний господарський суд визнав право власності АТ ХК "Київміськбуд" на пакети акції 34-х господарських товариств, які входять до складу холдингу.
Нагадаємо також, що Вищий господарський суд України (ВГСУ) 1 березня 2011 р. підтвердив право власності територіальної громади Києва на блокуючі пакети акцій: 25,46% ВАТ "Київводоканал" і 28,46% ВАТ "Київгаз". Таким чином, була "поставлена крапка" в судових суперечках навколо законності спроби приватизації комунальних пакетів акцій ВАТ "Київводоканал" і ВАТ "Київгаз".
Суд касаційної інстанції залишив в силі рішення судів першої та апеляційної ланок, які також визнали незаконною спробу приватизації комунальних пакетів акцій. Договори купівлі-продажу, укладені в березні 2010 р. між попереднім керівництвом Головного управління комунальної власності КМДА і ТОВ "ФК "Новий регіон", Вищий господарський суд визнав недійсними.
Як повідомлялося, територіальна громада Києва прямо й опосередковано контролює понад 92% акцій "Київводоканалу" і 88% акцій "Київгазу". Крім блокуючих пакетів, право власності на які підтвердив Вищий господарський суд України, ще 67% акцій ВАТ "Київводоканал" і 60% акцій ВАТ "Київгаз" у 2006 році було передано в "Київенергохолдинг". У статутному фонді холдингу місту належить 61%.
Варто також зазначити, що двома днями раніше Попов заявив, що земельні відчуження, вчинені київською владою, досягли 70 млрд грн, а розкрадання зі столичного бюджету склали близько 4 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас