Расмуссен: НАТО буде продовжувати місію в Лівії стільки, скільки буде необхідно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Расмуссен: НАТО буде продовжувати місію в Лівії стільки, скільки буде необхідно

Казна та Політика
156
НАТО буде продовжувати свою місію в Лівії "стільки, скільки буде необхідно". Про це заявив генеральний секретар Альянсу Андерс Фог Расмуссен. У той же час, за його словами, для цього потрібно більше літаків для проведення атак, передає радіо "Свобода"
Заява Расмуссена пролунала під на завершення зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Берліні на тлі суперечок між союзниками щодо стратегії в Лівії.
Лише шість з 28 членів НАТО - Франція, Великобританія, Канада, Данія, Норвегія та Бельгія - здійснюють авіаоперації в Лівії.
Великобританія і Франція виступають за розширення числа країн, що беруть участь у кампанії проти режиму Муаммара Каддафі.
Держсекретар США Хілларі Клінтон, виступаючи напередодні сьогоднішньої зустрічі, заявила, що НАТО об'єдналося в спробі покласти край правлінню Каддафі.
Між тим, повстанці в Лівії сьогодні застерегли про можливу "різанину" в західному місті Місрата, яке сили Каддафі обстрілюють ракетами. Сьогодні там, за деякими даними, загинули не менше 13 осіб.
Місрата, третє за величиною місто Лівії і єдине місто, яке контролюють повстанці на заході країни, перебуває під облогою більше шести тижнів.
Нагадаємо, з 15 лютого 2011 р. у Лівії почалися масові акції протесту проти Каддафі. Незабаром на бік протестуючих перейшли численні співробітники поліції, військовослужбовці збройних сил і високопоставлені офіційні особи. Країна розділилася на дві частини. На заході Каддафі, як і раніше, користується серйозною підтримкою, однак схід виступає проти цього політика. Протиборство сторін вилилося у громадянську війну.
17 березня 2011 р. Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, що забороняє авіації Каддафі здійснювати польоти над Лівією, заявивши, що цей правитель бомбить з повітря мирних громадян країни. Після цього по військових і промислових об'єктах, які перебувають під контролем сил Каддафі, почала наносити удари міжнародна коаліція. Через деякий час командування над коаліцією взяло на себе НАТО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас