Нардеп: Новий Митний кодекс заощадить час і гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп: Новий Митний кодекс заощадить час і гроші

Казна та Політика
541
Завершено розробку нового Митного кодексу, який скоротить корупцію, дозволивши заощадити час і фінанси на виконання митних формальностей.
Про це заявив Народний депутат України, голова Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутинник.
Як повідомили в прес-службі Партії Регіонів, документ був складений з урахуванням позиції Кабінету міністрів, Державної митної служби України, народних депутатів і представників бізнесу.
За словами Хомутинника, нова редакція Митного кодексу була розроблена на базі двох законопроектів про внесення змін до цього документу.
Зокрема, враховані положення закону України "Про приєднання України до Протоколу про внесення змін до Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур", Конвенції про тимчасове ввезення та оновленого Митного кодексу ЄС 2008 року, а також принципи реформування митної служби України.
"У новій редакції кодексу знайшли відображення такі ключові питання: спрощення та прискорення митних процедур, зменшення впливу "людського фактору" на процес і результат митного оформлення товарів, наближення процедур до європейських стандартів, а також підвищення ефективності протидії митним правопорушенням, посилення ролі пост-аудиту, визначення чітких термінів проведення митниками процесуальних дій", - зазначив Хомутинник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас