На енергозбереження передбачено 19,2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На енергозбереження передбачено 19,2 млн грн

Енергетика
263
Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік", на заходи з енергозбереження передбачено кошти в розмірі 19,2 млн грн. Про це заявив голова Держагентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич, повідомила прес-служба Кабміну.
За його словами, Уряд визначив порядок компенсації відсоткової ставки за кредитами, залученими суб'єктами господарювання для здійснення даних заходів, у тому числі для реалізації енергоефективних проектів.
У першу чергу держпідтримка стосуватиметься проектів, спрямованих на зменшення споживання природного газу, зменшення енергоємності продукції на виробництві, а також використання поновлюваних джерел енергії.
Компенсація відсоткової ставки за кредитами надаватиметься на конкурсній основі.
"Для участі в конкурсі необхідно подати до Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження заявку, відповідно до встановленої форми, а також низку документів, включаючи бізнес-план проекту з підвищення енергоефективності", відзначив Пашкевич.
Заявки розглядатимуться комісією, після прийняття рішення з переможцями конкурсу буде укладено договір. Прийом заявок почнеться вже через місяць.
До участі в конкурсі не будуть допускатися суб'єкти господарювання, які визнані банкрутами, мають заборгованості по сплаті податків і зборів до державного та місцевого бюджетів, а також ті, які отримали фінансову підтримку для реалізації енергоефективних проектів в рамках іншої бюджетної програми, або за кошти міжнародних фінансових організацій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас