Procter & Gamble та Unilever оштрафовані на 315,2 млн євро за цінову змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Procter & Gamble та Unilever оштрафовані на 315,2 млн євро за цінову змову

Казна та Політика
286
Європейська комісія оштрафувала Procter & Gamble та Unilever за цінову змову на ринку побутових миючих засобів на 315,2 млн євро, йдеться в повідомленні відомства.
У змові брала участь також компанія Henkel, проте вона була звільнена від штрафу, оскільки за власною ініціативою в червні 2008 року поінформувала Єврокомісію про існування змови. Штрафи для Procter & Gamble та Unilever були знижені на 60% і 35% за те, що компанії допомагали розслідуванню.
У результаті Procter & Gamble була оштрафована на 211,2 млн євро, Unilever - на 104 млн євро. Ця сума буде виплачена коштами, зарезервованими з прибутку компанії за 2010 рік, йдеться в повідомленні Unilever.
Як йдеться у повідомленні Єврокомісії, змова існувала з 2002 по 2005 рік і діяла на ринках восьми європейських країн - Бельгії, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Португалії, Іспанії і Нідерландів. Спочатку компанії реалізовували проект щодо поліпшення екологічних характеристик своїх пральних порошків, що в подальшому призвело до координування цін на цю продукцію.
Procter & Gamble, Unilever і Henkel - світові лідери з виробництва товарів повсякденного попиту. Всі три компанії працюють також на російському ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас