ДПА: Головне завдання - не посадити за грати, а повернути до бюджету несплачені податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПА: Головне завдання - не посадити за грати, а повернути до бюджету несплачені податки

Казна та Політика
658
У 2011 році більше 600 кримінальних справ, порушених податковою міліцією, направлені до суду з обвинувальним висновком. Про це заявив перший заступник голови ДПС України - начальник податкової міліції Андрій Головач, повідомила прес-служба відомства.
За його словами, дев'ять із десяти розкритих злочинів - тяжкі та особливо тяжкі, велика частина справ порушується за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
"Головне завдання податкової міліції - не посадити за грати, а забезпечити надходження до бюджету недоплачених податків", - підкреслив Головач.
Він також зазначив, що з початку року відшкодовано збитків по кримінальних справах та стягнуто за результатами перевірок понад півмільярда гривень. Також попереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму 1,5 млрд грн, припинено незаконний оборот товарів на суму майже 300 млн грн.
"Таким чином, в цілому податкова міліція зберегла для держави понад 2 млрд грн", - зазначив чиновник.
Він додав, що податкова міліція за цей час ліквідувала 40 конвертаційних центрів, стягнула до бюджету 80 млн грн несплачених податків із суб'єктів господарювання, які скористалися послугами цих центрів для ухилення від оподаткування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас