Вантажні декларації можна буде подати заздалегідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вантажні декларації можна буде подати заздалегідь

337
Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва погодив низку проектів наказів Держмитслужби, спрямованих на спрощення митних процедур. Зокрема, погоджено проект наказу, що дозволяє попередньо подавати вантажні декларації або електронні копії транзитних документів до моменту фактичного ввезення товарів в Україну.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби комітету, переданому УНІАН.
Як наголошується в повідомленні, ці заходи посприяють прискоренню проходження митних процедур і забезпечать використання міжнародних стандартів електронного обміну даними при автоматизованому оформленні товарів.
Іншими узгодженими проектами наказів передбачається надати начальнику митного поста право ухвалювати рішення щодо: визначення країни походження товару; видачі дозволу на розміщення на складі товарів, оформлених у митних режимах експорту, транзиту. Після такого нововведення не потрібно буде подавати заявку на розміщення товарів на складі митного органу тільки за місцем перебування керівника цього органу, а також щодо розміщення товарів і транспортних засобів гуманітарної допомоги на складах. Крім того, заявку на їх тимчасове зберігання також можна буде подавати не тільки в регіональну митницю, але і в митний пост, що прискорить процедуру передачі відповідних товарів для зберігання митному органу.
Також документами пропонується розширити перелік транзитних товарів, які можна розміщувати на ліцензованих митних складах, зокрема, там можна буде зберігати транзитні підакцизні товари, алкогольні та тютюнові вироби. Дана норма забезпечить однакові умови розміщення як імпортних, так і транзитних товарів і дозволить уникати затримок при контролі та оформленні таких товарів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас