Медведєв все ще думає про другий президентський термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв все ще думає про другий президентський термін

Казна та Політика
223
Президент Росії Дмитро Медведєв не виключив, що буде балотуватися на новий президентський термін. За його словами, рішення з цього приводу буде прийнято незабаром.
"Я не відкидаю того, що я буду балотуватися на новий термін, посаду президента, рішення буде прийнято, причому в досить вже короткій перспективі, тому що, як ви правильно сказали, вже менше року залишається", - сказав глава держави в інтерв'ю телекомпанії CCTV напередодні візиту в КНР.
Він підкреслив, що це рішення має бути зрілим і має спиратися на існуючу соціальну ситуацію, на існуючий розклад політичних уподобань і, найголовніше, на ставлення людей.
"Перш ніж такі рішення приймати, треба зважити всі шанси, не діяти механістично, а саме діяти з повним розумінням ситуації. Я розраховую, що таке розуміння у відносно короткій перспективі сформується, я про нього розповім", - зазначив глава держави.
При цьому президент підкреслив, що він і прем'єр-міністр Володимир Путін єдині в баченні майбутнього країни і обидва бажають процвітання Росії, а різницю у способах досягнення цієї мети називає проявом демократії.
Відповідаючи на питання про те, чи є завдання процвітання Росії єдиним для нього і Володимира Путіна, Медведєв висловив упевненість, що "немає жодної здорової політичної сили в країні, яка не бажає своїй країні, в даному випадку Російської Федерації, нашій улюбленій країні, процвітання". "Ми просто, може, по-різному бачимо методи і способи досягнення цього процвітання. Але це і є демократія, це і є конкуренція", - зазначив Медведєв.
Він також визнав, що робота на посаді президента накладає певний відбиток на його взаємини з Путіним. "У нас сьогодні різні позиції, різні ролі: я президент країни, гарант виконання її Конституції, глава держави, президент формує уряд, керує багатьма процесами в країні. Уряд займається своїми справами, займається економікою, соціальною сферою, робить це в щоденному режимі - це теж велика робота. Це, природно, наклало свій відбиток і на мої стосунки з моїм колегою, іншого й бути не могло, точно так само, коли я працював в уряді, а президентом був Володимир Путін, ситуація була дзеркальна - це нормально", - сказав Медведєв.
При цьому він охарактеризував свої відносини з Путіним як теплі й дружні. "У нас дружні, дуже теплі, товариські стосунки, які сформувалися за останні 20 років. Це великий період, у тому числі в моєму житті... Я Путіна знаю практично півжиття, це немало", - зазначив Медведєв.
На початку березня прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков заявив, що Дмитро Медведєв і Володимир Путін "ніколи не говорили, що сядуть і домовляться, хто буде наступним президентом", але обговорювали можливість "порадитися і вирішити, хто з них буде балотуватися в президенти".
На початку грудня 2010 року прем'єр-міністр Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу CNN підтвердив, що з Медведєвим вони приймуть "погоджене рішення" про те, чи буде нинішній глава уряду знову балотуватися на президентських виборах 2012 року.
Потім Медведєв заявив, що не відкидає своєї участі у президентських виборах 2012 року, але вважає головним зберегти послідовність курсу.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас