Мінфін сподівається на ухвалення Радою доопрацьованого законопроекту про доручення Ощадбанку створити новий реєстр вкладників колишнього Сбербанку СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін сподівається на ухвалення Радою доопрацьованого законопроекту про доручення Ощадбанку створити новий реєстр вкладників колишнього Сбербанку СРСР

Кредит&Депозит
228
Міністерство фінансів сподівається на прийняття Верховною Радою законопроекту № 6491, який передбачає доручення Державному Ощадному банку створити новий реєстр вкладників колишнього Сбербанку СРСР, а компаніям-правонаступникам колишнього "Укрдержстраху" - реєстр застрахованих "Укрдержстрахом" осіб.
Про це, виступаючи на парламентських слуханнях про державну політику у сфері компенсації знецінених вкладів громадян, сказав заступник міністра фінансів Сергій Рибак.
"Я хотів би попросити народних депутатів, які присутні зараз, підтримати доопрацьований проект, який вже підготовлено і завізовано Міністерствами, і найближчим часом буде поданий до Верховної Ради", - сказав він.
Роз'яснюючи положення відповідного законопроекту, Рибак зазначив, що він передбачає здійснення компенсаційних виплат у різних розмірах громадянам з одного позабалансового рахунку в межах одного бюджетного року.
Крім цього, він зазначив, що законопроект передбачає виплату громадянам компенсацій у готівковій та безготівковій формі.
Рибак зазначив, що перерахування коштів на банківські рахунки громадян дозволить не допустити черг.
Також заступник міністра підкреслив, що основна робота, яку Мінфін планує здійснити, це формування аналітичної системи реєстру вкладників.
За його словами, ця робота тільки почалася і на даний момент в системі зареєструвалося близько 12 млн громадян.
Як повідомляло агентство, наприкінці листопада 2010 р. Рада відмовилася схвалити здійснення компенсацій за знеціненими вкладами в Сбербанку колишнього СРСР громадян шляхом зарахування відповідних сум у рахунок оплати за житлово-комунальні послуги.
У серпні 2010 р. Рада повернула Кабінету Міністрів на доопрацювання законопроект № 6491, який передбачав доручення Державному Ощадному банку створити новий реєстр вкладників колишнього Сбербанку СРСР, а компаніям-правонаступників колишнього "Укрдержстраху" - реєстр застрахованих "Укрдержстрахом" осіб.
У вересні 2008 року Ощадбанк заявив про завершення створення реєстру вкладників колишнього Сбербанку СРСР.
Тоді такий реєстр був створений за ініціативою уряду Юлії Тимошенко.
До реєстру були внесені дані більш ніж про 10 млн вкладників колишнього Сбербанку СРСР.
Тоді ж Ощадбанк заявив, що розраховує на відшкодування державою витрат на створення реєстру вкладників колишнього Сбербанку СРСР.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас