"Нафтогаз України" повернув RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" повернув RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу

Енергетика
476
НАК "Нафтогаз України" на виконання рішення Стокгольмського арбітражу повернув швейцарській RosUkrEnergo AG вже близько 11 млрд куб. м природного газу, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело на ринку.
"Станом на перші числа квітня повернули близько 11 млрд куб. м", - сказав він.
Співрозмовник агентства також уточнив, що решту 1,1 млрд куб. м газу планується повернути до кінця опалювального сезону 2010/2011 рр. (до травня).
Як повідомлялося, на початку березня глава правління "Нафтогазу" Євген Бакулін заявив, що держхолдинг повернув RosUkrEnergo близько 7 млрд куб. м з 12,1 млрд куб. м природного газу.
При цьому він підкреслив, що повернення газу RosUkrEnergo ніяк не вплине на забезпечення паливом внутрішніх споживачів, а також на транзит газу через територію України.
Уряд України офіційно виклав схему розрахунків "Нафтогазу" з RUE на виконання рішення Стокгольмського арбітражу в меморандумі Міжнародному валютному фонду в грудні 2010 року. На той момент вона передбачала помісячне повернення 12,1 млрд куб. м. природного газу протягом 2011 року за рахунок купівлі цього газу у "Газпрому" і негайний платіж RUE на користь "Нафтогазу" у розмірі $1,5 млрд (еквівалент боргу мінус $0,2 млрд штрафу).
У відповідності зі схемою, "Газпром" для полегшення закупівлі в нього газу мав надати "Нафтогазу" авансовий платіж за послуги транзиту в розмірі $1,5 млрд, який буде погашений в середньостроковій перспективі (залежно від обсягів транзиту та його ставки ) з оплатою процентного доходу за ставкою 4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас