Податкова міліція в 2011 р. сконцентрується на ліквідації "податкових ям" і прозорості тендерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція в 2011 р. сконцентрується на ліквідації "податкових ям" і прозорості тендерів

Казна та Політика
293
Ліквідація "податкових ям" і забезпечення прозорості тендерних процедур визначені одними з основних напрямків роботи податкової міліції у 2011 році, повідомив перший заступник глави Державної податкової служби України (ДПСУ) - начальник податкової міліції Андрій Головач журналістам у середу.
За його словами, діяльність податкової міліції буде також спрямована, зокрема, на запобігання незаконній конвертації коштів та незаконному обігу підакцизних товарів.
"Перше - адекватна протидія незаконному формуванню та відшкодування ПДВ шляхом роботи з підприємствами, які скористалися "податковими ямами". Другий напрямок - створення умов, при яких конвертація коштів була б економічно невигідною. Тільки в поточному році ми ліквідували 40 конвертаційних центрів. Третій напрямок - протидія незаконному обігу підакцизних та інших товарів. Четверте - попередження фактів ухилення від сплати податків з використанням прискореного банкрутства. П'ятий напрям - протидія розкраданню бюджетних коштів шляхом недопущення завищення вартості товарів і послуг при проведенні тендерних процедур", - сказав Головач.
Він зазначив, що при проведенні тендерів використовуються транзитні і фіктивні підприємства, а кошти, отримані в результаті їх проведення, розкрадаються і легалізуються.
"Основне в нашій роботі - не садити у в'язницю, а наповнювати бюджет. І якщо в минулому багато уваги приділялося питанням притягнення до відповідальності, в першу чергу до кримінальної, то сьогодні завдання - стягнути кошти, які були недоплачені в бюджет. А стягнути їх можливо лише з підприємств реального сектора економіки, які скористалися послугами конвертаційних центрів", - сказав Головач.
Глава ДПСУ Віталій Захарченко, у свою чергу, підкреслив, що замовником конвертаційних послуг є реальний сектор економіки. "Тобто він замовляє, або для нього створюють так звані "транзитні підприємства", або "ями", - сказав він.
"Якщо ми будемо працювати системно, то економічно вигідно їх (кошти) буде платити в бюджет, ніж у своїй діяльності використовувати схеми ухилення від сплати податків", - додав Головач.
За його словами, завдяки діяльності податкової міліції в 2010 році до державного бюджету надійшло 4,4 млрд грн, крім того, було попереджено незаконне відшкодування податку на додану вартість на суму 7 млрд грн.
"Я не думаю, що ці цифри (у поточному році) будуть меншими, ніж минулорічні", - зазначив Головач, коментуючи плани роботи податкової міліції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас