Через відсутність чеків київський маркет оштрафували на мільйон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через відсутність чеків київський маркет оштрафували на мільйон

Казна та Політика
390
За словами посадових осіб столичного супермаркету, в приміщенні, де зберігалися документи, стався прорив водопровідної труби, і всі документи були знищені.
Не погодившись з результатами перевірки податкової інспекції, столичне підприємство, яке займається торгівлею продовольчими товарами, оскаржило у Київському окружному адмінсуді рішення податківців про застосування штрафних санкцій, пише Ліга.
На думку представників товариства, працівники інспекції незаконно нарахували майже 1 млн.грн. штрафу за порушення касової дисципліни.
Як з'ясувалося, податківці оштрафували підприємство через відсутність касових чеків за певний період торгівлі, які повинні були зберігатися для перевірок. За словами посадових осіб супермаркету, в приміщенні, де зберігалися документи, стався прорив водопровідної труби, і всі документи були знищені.
При цьому керівництво не повідомило про це в правоохоронні органи, не призначило комісію для встановлення переліку відсутніх документів і розслідування причин їх зникнення або знищення, як того вимагає закон, зазначили в ДПА у Києві.
Суд відмовив підприємству у задоволенні позову і тому штрафні санкції доведеться заплатити до бюджету.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас