Полуниця може захистити стравохід від раку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полуниця може захистити стравохід від раку

228
Полуниця може запобігти розвитку раку стравоходу, заявляють дослідники з Комплексного ракового центру Університету штату Огайо, Дослідницького інституту Річарда Дж. Солова і Китаю.
Шість місяців вживання 60 грамів полуниці - простий і безпечний метод превентивної протиракової терапії, повідомляє newsru.com з посиланням на The Times of India.
Ягода знижує гістологічну ступінь передракових уражень і число пов'язаних з раком молекулярних змін, підкреслює Тон Чен, автор дослідження, який до цього довів, що висушена полуниця гальмує розвиток пухлини в стравоходах щурів.
Ґрунтуючись на цих результатах, учені почали наступну стадію клінічних випробувань в Китаї, щоб більш повно досліджувати ефект від полуниці на 36 пацієнтах з передраковими ураженнями стравоходу.
У результаті виявилося, що щоденне вживання ягоди пригнічувало різні біомаркери, задіяні в канцерогенезі стравоходу, включаючи кліткове поширення, запалення і транскрипцію генів. З 36 добровольців у 29 відзначалося зниження гістологічного ступеня передракових уражень.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас