Українці масово відмовляються від бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці масово відмовляються від бензину

Енергетика
9198
Через ажіотажний попит на зріджений газ у Києві вишикувалися черги на переобладнання автомобіля на пропан-бутан. А саме устаткування різко подорожчало.
"Цього року попит на ГБО виріс практично вдвічі в порівнянні з попереднім роком", - розповів директор ТОВ "Газовик" Олег Глобенко, додавши, що в результаті підвищеного інтересу клієнтів на ринку утворився дефіцит деяких елементів системи газобалонного обладнання - ГБО. Наявність ажіотажу на установку ГБО підтвердив Олег Бєляков, директор донецької компанії "Алма". "Якщо минулого року ми обслуговували близько двох автомобілів на день, то сьогодні цей показник сягає 4-5 машин", - зазначив він у коментарі OilNews, додавши, що замовлення на встановлення ГБО також розписані на тиждень вперед.
За його словами, утворенню черг сприяли два фактори - зростання попиту у зв'язку подорожчанням традиційних нафтопродуктів, а також брак певних частин ГБО.
"Приміром, системи упорскування для ГБО четвертого покоління виробляються тільки за кордоном, і багато постачальників не можуть вчасно їх доставити через ускладнення процедури митного оформлення", - повідомив Бєляков.
Разом з цим, експерт відзначив, що вартість ГБО за останній місяць зросла на 20%. Зокрема, ціна на систему IV покоління для 8-циліндрового двигуна досягла 6 тис. грн.
"Думаю, що на тлі дефіциту ціна продовжить рости, і це стане додатковим фактором збільшення попиту на установку ГБО", - зазначив директор "Алма".
Між тим, начальник відділу з установки газового обладнання ПП "Надія" Геннадій Сербіченко повідомив, що різниця у рівні попиту на установку ГБО між великими і невеликими містами дуже істотна.
"Якщо в столиці спостерігається ажіотаж, то, наприклад, у Полтаві рівень попиту я б охарактеризував як помірний", - заявив Сербіченко, зазначивши, що в порівнянні з минулим роком обсяг продажів систем ГБО в компанії виріс майже на 30%.
Згідно з даними цінового моніторингу, проведеного "Консалтингової групи А-95", середня вартість бензину А-95 на АЗС з початку року підвищилася на 20% - до 9,88 грн/л, а скрапленого газу - на 3%, до 5,49 грн/л.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас