Вчені: Фастфуд провокує діабет другого типу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені: Фастфуд провокує діабет другого типу

64
Жирна їжа може провокувати розвиток діабету другого типу, оскільки імітує запалення, яке зазвичай викликається бактеріями, вірусами і шкідливими субстанціями на зразок азбесту.
Щоб вивчити вплив жирних продуктів на імунну систему, дослідники з Університету Північної Кароліни (США) на чолі з Дженні Тінг провели експеримент на мишах, повідомляє Компьюлента.
Імунні клітини гризунів, звані акрофагами, обробляли пальмітатом (ефіром пальмітинової кислоти) - ненасиченим жиром, який зустрічається у багатьох готових до вживання продуктах харчування.
Результати досліду показали, що пальмітат взаємодіє з інфламмасомамі - групами білків усередині макрофагів, виробляючи інтерлейкин-1 бета, який робить печінку, жирові і м'язові тканини несприйнятливими до інсуліну. В людини така несприйнятливість призводить до виникнення діабету другого типу.
Тепер дослідники планують ще ряд робіт, які дозволять продемонструвати, що генетичні модифіковані миші з неактивними інфламмасомами не мають симптомів, що сигналізують про розвиток діабету, навіть якщо їдять їжу з високим вмістом жирів.
Підсумки дослідження підтверджують теорію про те, що запалення відіграє велику роль у виникненні хронічного захворювання, і зайвий раз нагадує про те, що жирних продуктів все-таки краще уникати.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас