Мінфін Франції: Греції не загрожує банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Франції: Греції не загрожує банкрутство

Казна та Політика
201
Греції не загрожує банкрутство, і країні також не буде потрібна процедура реструктуризації боргу, заявила міністр економіки і фінансів Франції Крістіна Лагард в інтерв'ю одній із французьких газет. "У нас є впевненість в тому, що програми скорочення витрат, що реалізуються грецьким урядом, дозволять країні повернутися на фінансові ринки, і в тому, що країна є платоспроможною", - сказала вона. "Греція не збанкрутує і не потребує скорочення обсягу боргу", - зазначає міністр.
Відзначимо, в кінці березня міжнародна рейтингова агенція Standard & Poor's (S&P) знизила довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Греції з рівня "BB+" до "BB-" і попередило про можливість подальшого його зниження. Рейтинги Греції залишені в списку на перегляд CreditWatch з негативними очікуваннями.
S&P вважає, що на тлі значного державного боргу Греції та високих фінансових потреб її уряду буде важко повернутися на комерційний борговий ринок в середині 2013 року, коли закінчиться кредитна програма Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ). Це підвищує ймовірність того, що Греції доведеться реструктуризувати свої борги.
Греція минулого року стала першою жертвою європейської боргової кризи. Країна була не в змозі обслуговувати борги, і спеціально для неї Євросоюз організував екстрені механізми кредитної допомоги. МВФ і країни єврозони спільно виділили Афінам 110 млрд євро у вигляді пільгових кредитів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас