Середній хабар в Києві становить 29 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середній хабар в Києві становить 29 тисяч гривень

Кримінал
515
З початку року київська міліція зареєструвала 261 злочин у сфері службової діяльності, 72 з них - факти хабарництва. Загальна сума хабарів становить 1,66 мільйона гривень, середня - 29 тисяч гривень. Про це повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на прес-службу столичної міліції.
Цього року за матеріалами УБЕЗ і УБОЗ ГУ МВС України в Києві прокуратура порушила проти хабарників від влади 51 кримінальну справу. До відповідальності притягуються 24 держслужбовці органів влади та 14 службових осіб, які наділені контролюючими функціями. Правоохоронці затримали 10 посадових осіб міністерств та відомств, 9 чиновників Київської міської держадміністрації та 4 - райдержадміністрацій.
У рейтингу київських хабарників 2011 року, складеному столичною міліцією, перше місце зайняв начальник служби ПММ українського контингенту в Косово, який у 2008-2009 роках отримав 1,2 мільйона літрів дизпалива для потреб миротворців і передав його приватній фірмі за матеріальну винагороду на суму 59,8 тисячі євро.
Друге місце в рейтингу зайняв представник Міністерства оборони України, який отримав 50 тисяч доларів за вирішення питання про неповернення боргу військовому відомству одним з підприємців.
На третьому місці рейтингу - старший державний виконавець відділу ДВС Печерського районного управління юстиції з хабарем у 45 тисяч гривень. За цю суму він обіцяв зняти арешт з майна боржника.
Крім того, заступника Державної екологічної інспекції в Києві Міністерства охорони навколишнього середовища підозрюють у тому, що він вимагав 50 тисяч гривень за зменшення штрафних санкцій для одного з автотранспортних підприємств столиці.
Також за "середньостатистичні" хабара в розмірі від 20 до 30 тисяч гривень затримано заступника начальника відділу митного оформлення Державної митної служби України та інженер-інспектор КП "Київжитлоспецексплуатація".
"У першому кварталі потрапляли до рук правоохоронців і інші чиновники: генеральний директор ДП "Укррезерв", начальник відділу районного військкомату, спеціаліст "Київавтодору", керівник Жулянського кладовища, заступник директора управління "Київводоканалу", начальник відділу ГУ захисту прав споживачів КМДА, фахівець КП "Благоустрій" і його колега з ГУ з контролю над благоустроєм КМДА", - йдеться в повідомленні.
Втім, представники місцевої влади продовжують брати хабарі, зазначили в київській міліції. Так, 8 квітня співробітники УБЕЗ затримали "на гарячому" двох службових осіб Регіонального відділення Фонду держмайна по Києву, які за укладення договору оренди нерухомого майна вимагали та отримали від підприємця 600 доларів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас