Кримінальну справу потрібно було заводити не на Кучму, а на Мельниченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримінальну справу потрібно було заводити не на Кучму, а на Мельниченка

Кримінал
591
Кримінальну справу стосовно резонансного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе треба було заводити не на екс-президента Леоніда Кучму, а на майора держохорони Миколи Мельниченка.
Таку думку висловив під час прес-конференції генерал-лейтенант, екс-заступник глави Служби безпеки України (1997, 2006-2007 рр.) Олександр Скіпальський.
За його словами, відомий "касетний скандал" є, зокрема, злагодженою роботою іноземних спецслужб та політиків. "Ми не раз зверталися, і будемо звертатися до громадськості з проханням не реанімувати касетний скандал", - сказав генерал-лейтенант Скіпальський. За його словами, чергове роздування "касетного скандалу" може призвести до дестабілізації ситуації в країні.
Він також зазначив, що те, що нова українська влада вирішила провести нове розслідування у цій справі, звичайно, позитивно, але разом з тим потрібно і розслідувати дії Мельниченка, який завдав шкоди Україні, і це розслідування зобов'язане виявити та осіб, які за ним стояли всі ці роки.
У свою чергу генерал-лейтенант, голова партії "Вітчизна" і організатор присяги всіх військовослужбовців на вірність України Вілен Мартиросян зазначив, що Мельниченко після вчиненого ним не гідний мундира офіцера. "Ми організуємо нараду офіцерів і порушимо питання про позбавлення Мельниченка звання майора", - сказав Вілен Мартиросян.
За його словами, це питання вимагає невідкладного рішення. "На зраді можна побудувати фундамент своєї перспективи та розвитку", - констатував Мартиросян.
За словами генерала, вже сам факт того, що Мельниченко вивозив за кордон зроблені записи і навіть намагався ними торгувати, дозволяє відповідально назвати його зрадником.
Також Мартиросян нагадав про те, що саме Мельниченко обвалив позиції України на світовому ринку озброєнь, поширивши дезінформацію про продаж Україною систем "Кольчуга" Іраку.
Крім того, відповідаючи на запитання, яким чином Мельниченко все-таки зміг вивести компрометуючі записи закордон, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський повідомив, що це обов'язково необхідно розслідувати.
За його словами, Мельниченко був вивезений на автобусі до Чехії, і довго не міг отримати дозволи на в'їзд до Америки. Проте з ним був журналіст-громадянин США, і після того як було ініційовано напад на автомобіль Мельниченка, в посольство США в Чехії почали надходити дзвінки, мовляв, на Мельниченка вже почалися замахи, і США змушені були його прийняти. "Природно, це була спланована спецоперація", - сказав Скіпальський.
Говорячи про відомий матеріал, вивезений Мельниченком за кордон, Вілен Мартиросян зазначив, що в ньому присутня велика кількість монтажу.
Резюмуючи виступи, Вілен Мартиросян зазначив, що офіцери дуже шанобливо ставляться до Віктора Януковича як до президента України і як до головнокомандувача Збройних сил країни, і просять, щоб вищевказане розслідування було всебічно об'єктивним.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас