Google вклала сотні мільйонів в альтернативну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google вклала сотні мільйонів в альтернативну енергетику

Енергетика
291
Компанія Google вклала 168 мільйонів доларів в Ivanpah - найбільшу сонячну електростанцію в світі.
За повідомленням директора Google Green Business Operations Ріка Нідхема, сумарні інвестиції компанії в альтернативну енергетику тепер перевищують 250 мільйонів доларів США, передає Лента.ру.
Інвестиції спрямовані компанії BrightSource Energy, яка займається розробкою та будівництвом електростанції в каліфорнійській пустелі Мохаве. Найбільшим інвестором проекту є компанія NRG Energy Inc., яка вже вклала в станцію 300 мільйонів доларів. Ivanpah стане першою «зеленою» комерційною електростанцією, яка дозволить у великих масштабах поставляти чисту і недорогу енергію споживачам.
У реалізації проекту зацікавлений і американський уряд. Як повідомляє Agence France-Presse, Міністерство енергетики США днями схвалило рішення про надання гарантії в 1,6 мільярда доларів на завершення будівництва.
Проект Ivanpah - це три незалежних сонячні теплоелектростанції, що складаються із 170 тисяч дзеркал, які називаються геліостатами. Дзеркала направляють сонячне світло на бойлери, розташовані на вершині 137-метрової вежі, розігріваючи її до 538 градусів. Пар обертає турбіни, виробляючи електрику.
Згідно з офіційним сайтом Ivanpah, заявленої потужності - 392 мегавата - буде достатньо, щоб забезпечити енергією 140 тисяч сімей. Проект буде найбільшою в світі сонячною електростанцією і дозволить подвоїти комерційне виробництво енергії за допомогою сонця в США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас