Топ-менеджер Renault йде з компанії після звинувачення співробітників в шпигунстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджер Renault йде з компанії після звинувачення співробітників в шпигунстві

163
Операційний директор Renault Патрік Пелата подав заяву про звільнення з компанії після звинувачення її трьох високопоставлених співробітників.
П. Пелата продовжить виконувати покладені на нього поточні обов'язки аж до відходу з Renault. Після цього йому будуть запропоновані інші посади в групі в рамках альянсу Renault-Nissan, повідомила французька компанія.
Аудитори Bearing Point в ході перевірок стану справ в компанії Renault виявили ряд недоліків і недоліків у роботі підприємства, особливо в частині нагляду і керування діяльністю дирекції з безпеки групи. Перевірки проводилися з 14 березня по 8 квітня.
"На раді директорів Renault 11 квітня глава альянсу Карлос Гон ще раз висловив свої глибокі співчуття з приводу виявлених недоліків і заявив про твердий намір зробити необхідні висновки, щоб налагодити роботу підприємства", - йдеться в повідомленні.
Раніше, в січні, компанія Renault направила позов за фактами промислового шпигунства, підкупу, зловживання довірою, розкрадання і приховування добутого злочинним шляхом майна.
"Подача позову заснована на розкритих випадках тяжких злочинів, які завдали збитків підприємству, особливо в частині його стратегічної, технологічної та інтелектуальної власності. Позовну заяву вручено прокурору республіки в Парижі з метою передачі його компетентним органам для відкриття необхідних слідчих дій", - говорилося в повідомленні Renault.
У січні головний операційний директор компанії П. Пелата заявляв, що Renault стала жертвою міжнародної мережі з промислового шпіонажу.
За його словами, об'єктом інтересу мережі стали розробки у сфері електромобілів (разом зі своїм партнером Nissan французька компанія інвестує зараз в програму цих розробок 4 млрд євро).
П. Пелата наразі входить до ради директорів ВАТ "АвтоВАЗ". Renault володіє зараз 25% +1 акція російського автозаводу).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас