Найбільший український автовиробник перетвориться на публічне акціонерне товариство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший український автовиробник перетвориться на публічне акціонерне товариство

824
ЗАТ з іноземними інвестиціями Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ), найбільший український автовиробник, буде перетворено на публічне акціонерне товариство ЗАЗ.
Як повідомляється на веб-сайті заводу, таке рішення схвалили загальні збори його акціонерів. У роботі зборів взяли участь акціонери, які сукупно володіють 75,1% акцій.
Збори, зокрема, затвердили звіт правління про результати роботи ЗАЗ в 2010 році та звіт ревізійної комісії. Підприємство не повідомляє про інші подробиці схвалених на зборах рішень.
Згідно розміщеної на веб-сайті заводу інформації, в січні-березні 2011 року ЗАЗ випустив 13,947 тис. автомобілів, що в 3,7 рази більше, ніж за аналогічний період 2010 року. При цьому на експорт поставлено 4,628 тис. автомобілів (33% обсягу виробництва). На експорт минулого місяця поставлено 1,143 тис. автомобілів.
Запорізький автомобілебудівний завод наразі випускає легкові автомобілі ЗАЗ (в тому числі Lanos, Forza), ВАЗ, Chevrolet, вантажні автомобілі ТАТА, JAC, автобуси малого класу I-Van, запасні частини для автомобілів. Контрольним пакетом ЗАТ ЗАЗ володіє корпорація УкрАВТО.
Корпорація УкрАВТО - лідер українського автомобільного ринку, чистий прибуток якої в 2008 році склав близько 4,3 млрд грн, має найбільшу збутову мережу в країні, а також дилерські центри в Польщі. Більше 86% акцій корпорації належить народному депутату Таріел Васадзе.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас