Греція протестує ринок векселями на 1,25 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція протестує ринок векселями на 1,25 млрд євро

Фондовий ринок
257
Греція у вівторок в черговий раз протестує борговий ринок випуском короткострокових казначейських векселів, повідомило Міністерство фінансів країни. Термін погашення паперів складе 26 тижнів, планована сума розміщення - 1,25 млрд євро. Прибутковість паперів за аналогічного розміщення в березні склала 4,75% проти 4,64% в лютому.
Греція поки не може повернутися на ринок довгострокових запозичень, тому що інвестори з недовірою ставляться до її перспектив. Прибутковість грецьких облігацій як і раніше перебуває на рекордно високих рівнях. Так, спред (відсоткова різниця) з 10-річних грецьких облігацій до еталонних німецьких бондів перебуває на рівні в 982 базисних пункту. Таким чином, інвестори вимагають від Греції премії за ризик майже в 10% річних по відношенню до найбільш надійному позичальнику єврозони.
Крім того, міжнародні рейтингові агентства провели в березні другу хвилю зниження грецького рейтингу, вже знаходився в категорії нижче інвестиційної. Правила багатьох інвесторів, насамперед інституційних, не дозволяють вкладатися в папери з таким рейтингом.
Греція проводить короткострокові запозичення, тестуючи ринок в надії скоро повернутися до довгострокових запозичень. Поки що Афіни фінансують свій борг за рахунок 110-мільярдної кредитної підтримки ЄС і МВФ, яка врятувала країну від дефолту в травні 2010 року. В обмін на кредити Греція проводить жорсткі реформи з метою знизити бюджетний дефіцит.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас