В Парижі почали заарештовувати жінок у паранджі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Парижі почали заарештовувати жінок у паранджі

Казна та Політика
977
Сьогодні в Парижі поліцейські заарештували двох жінок, обличчя яких були приховані покривалом, а також групу демонстрантів, які протестували проти нових правил.
У минулі вихідні правоохоронці затримали 59 осіб (включаючи 19 жінок), які влаштували пікет на площі Нації в Парижі. Люди протестували проти закону, що забороняє носіння хусток, що закривають обличчя мусульманських жінок, передає РИА Новости.
Франція стала першою державою в Європі, яка прийняла заборону на носіння паранджі. Влада країни пояснює це рішення турботою про безпеку. Новий закон покликаний, у першу чергу, захистити права мусульманських жінок.
З сьогоднішнього дня за носіння паранджі жінку у Франції можуть оштрафувати на 150 євро. Замість штрафу або ж до нього її можуть відправити на примусові курси з вивчення звичаїв Франції. Чоловіки, які примушували жінок до носіння паранджі, можуть бути засуджені до тюремного ув'язнення терміном до одного року і штрафу в розмірі 30 тис. євро. Якщо ж чоловік примушує до носіння паранджі неповнолітню, то він може бути засуджений до двох років позбавлення волі і штрафу в розмірі 60 тис. євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас