Вживання чорниці перешкоджає відкладенню жиру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вживання чорниці перешкоджає відкладенню жиру

352
Інститут харчування при Техаському жіночому університеті дійшов до висновку, що чорниця, здатна протистояти утворенню жирових відкладень в організмі, а також захистити серцево-судинну систему за рахунок високого вмісту поліфенолів.
Дослідники дійшли до висновку, що чорниця дуже благотворно позначається на прискоренні процесів обміну речовин в організмі людей, які мають схильність до ожиріння через низький метаболізм в організмі, повідомляє cybersecurity.ru.
У рамках хімічних експериментів фахівці зробили висновок про те, що чорничні поліфеноли відіграють найважливішу роль в диференціації адипоцитів - процесі, в якому неспеціалізовані клітини набувають виражених особливостей сполучної клітинної тканини для синтезу і зберігання жирових відкладень в організмі.
Вчені експериментально довели, що великі концентрації рослинних поліфенолів ефективно борються з лігогенезом (розвитком жирових клітин), провокуючи в організмі умови для ліполізу (розпаду ліпідів/жирів).
"Ми хотіли показати, що застосування поліфенолів дозволяє запобігати ожирінню на молекулярному рівні", - заявили автори дослідження. За їхніми словами, поки що дослідження були проведені на лабораторних мишах, пізніше планується провести клінічні випробування і на людях.
Дослідники також відзначили, що провели дослідження в тканинних культурах, отриманих від мишей. В експериментах було встановлено, що поліфеноли в залежності від дозування можуть ефективно боротися з процесом диференціації адипоцитів. При більш високих дозах ін'єкцій поліфенолу відбувалося блокування 73% нових жирових клітин в районі ін'єкції. У випадку ін'єкцій з низькою концентрацією поліфенолів пригнічувалися 27% клітин.
За словами вчених, перед тим як говорити про успішність нової протиліпідної терапії, необхідно провести випробування на людях і зрозуміти конкретні потрібні для блокування дози.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас