В Україні реалізується близько 230 проектів з енергозбереження в ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні реалізується близько 230 проектів з енергозбереження в ЖКГ

Енергетика
285
В Україні реалізується близько 230 проектів з енергозбереження в житлово-комунальному господарстві, з яких 168 вже перебувають на завершальній стадії. Про це заявив заступник міністра будівництва і житлово-комунального господарства України Григорій Семчук.
Ці проекти представлені в 22 областях України, Автономній Республіці Крим і в м. Севастополь.
"Питання енергозбереження в даний час є знаковим при технічному переоснащенні галузі, зношеність основних фондів якої становить 65-70%", - зауважив Семчук.
За його словами, головним стимулом для впровадження проектів з енергозбереження в ЖКГ України зараз є зростання цін на енергоносії і, як наслідок, необхідність постійно підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги для населення.
Семчук наголосив, що за останні 20 років інвестиції в галузь були мінімальними, практично не впроваджувалися нові технології і не проводилася модернізація обладнання, що з урахуванням постійного зростання вартості енергоносіїв призвело до збільшення собівартості та витрат на виробництво продукції.
"Сьогодні ведеться певна робота в регіонах з впровадження новітніх технологій енергозбереження, але ці заходи дуже незначні в порівнянні з тими завданнями, які стоять перед державою. А впровадження проектів з енергозбереження на великій кількості об'єктів по всій території країни дозволить істотно скоротити енергоспоживання і матиме відчутний економічний ефект", - зазначив заступник міністра.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас