Ъ: Комплексна програма підвищення безпеки АЕС України розрахована на 1,45 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ъ: Комплексна програма підвищення безпеки АЕС України розрахована на 1,45 млрд дол

Енергетика
195
Комплексна програма підвищення безпеки АЕС України розрахована на 1,45 млрд дол. Про це виданню "Комерсант Україна" повідомив перший заступник Держінспекції ядерного регулювання Михайло Гашев.
За його словами, програма передбачає посилення сейсмостійкості та здатності АЕС протистояти зовнішнім впливам: ураганів, смерчу, затоплень і пожеж і розрахована до 2017 р.
"Євросоюз погодився надати нам кредит", - зауважив Гашев. За його словами, в 2011 р. витрати на забезпечення безпеки атомних станцій складуть 600 млн грн.
Визнавши необхідність виділення додаткових коштів на підвищення безпеки АЕС, члени РНБО розпочали обговорення проблеми подолання наслідків чорнобильської катастрофи.
Голова Держагентства з управління зоною відчуження Володимир Холоша розповів виданню, що в Президент України Віктор Янукович запропонував зняти з деяких земель в чорнобильській зоні статус радіаційно забруднених, щоб вони могли стати відкритими для інвесторів.
"Адже це величезна територія, що дорівнює площі держави Люксембург!" - зазначив Холоша.
Нагадаємо, минулого тижня голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк повідомив, що "Банк Ренесанс Капітал" і група інвесторів готові вкласти близько 300 млн дол в будівництво в Іванківському та Поліському районах Київської області комплексів з розведення свиней і великої рогатої худоби, комбікормового заводу, підприємств з переробки ягід і грибів, м'ясопереробного комплексу і картоплесховища.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас