Долар подорожчав до 1,4461 дол за євро після досягнення компромісу щодо бюджету США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар подорожчав до 1,4461 дол за євро після досягнення компромісу щодо бюджету США

Валюта
278
Курс долара до євро і ряду інших світових валют зростає в ході торгів у понеділок після того, як американський Конгрес запобіг припиненню роботи уряду, схваливши скорочення держвитрат на поточний фінансовий рік.
Курс євро в понеділок склав $1,4461 проти $1,4483 за підсумками торгів у Нью-Йорку 8 квітня.
Вартість японської валюти щодо долара піднялася до цього часу до 84,72 ієни з 84,76 на кінець попередньої сесії.
Курс ієни до єдиної європейської валюти склав у понеділок 122,53 ієни проти 122,76 на закриття ринку в п'ятницю.
"Побоювання концентрувалися навколо ризику повного припинення роботи уряду США. Цієї погрози на дійсний момент вдалося уникнути, тому ми спостерігаємо ралі долара США", - відзначив валютний аналітик Bank of New Zealand Ltd. Майк Джонс.
Лідери Конгресу та адміністрація США в ніч на суботу дійшли до компромісу щодо масштабів скорочення держвидатків в поточному фінансовому році, запобігши здавалося неминучому закриттю держустанов.
Демократи, спочатку відмовлялися від будь-якого урізання бюджету, в результаті погодилися знизити його витрати більш ніж на $38 млрд, пішовши назустріч республіканцям після декількох місяців суперечок.
Спочатку республіканці добивалися скорочення витратних статей більш ніж на $60 млрд. Адміністрації США вдалося також відстояти фінансування ряду "своїх" програм, зокрема, в сфері освіти та захисту навколишнього середовища.
Якби компроміс у Конгрес не був досягнутий, федеральні відомства та всі інші установи, крім правоохоронних органів і військового відомства, були б змушені припинити функціонування, чого не траплялося в США вже 15 років.
Стабільність долара також підтримують очікування на сильні дані про роздрібні продажі в США. Передбачається, що в березні роздрібні продажі виросли на 0,5% в порівнянні з попереднім місяцем. Міністерство торгівлі США оприлюднить дані 13 квітня.
Разом з тим прогнози подальшої жорсткості грошово-кредитної політики в єврозоні стримують падіння курсу євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас