Гордон Браун визнав відповідальність за кризу в Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гордон Браун визнав відповідальність за кризу в Британії

Казна та Політика
301
Колишній прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун вперше визнав відповідальність свого кабінету за економічну кризу в країні, повідомляє The Daily Telegraph.
За словами Брауна, в період його перебування при владі він не до кінця розумів, наскільки заплутаний світ фінансових інститутів.
Браун розповів, що Управління з фінансових послуг Британії, яке активно критикувалося в період кризи за те, що не змогло передбачити фінансові проблеми, було засновано з розрахунком на те, що якщо в одному фінансовому інституті виникає якась проблема, вона не вийде за межі цього інституту і не торкнеться інших. Браун визнав, що подібну оману було засновано на нерозумінні складності фінансової системи.
Чинний міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн заявив, що має намір скасувати Управління з фінансових послуг і передати його повноваження Банку Англії.
Крім того, екс-прем'єр заявив, що державам необхідно укласти міжнародну угоду щодо врегулювання банківської галузі. Він зазначив, що фінансовим регуляторам необхідно зробити банківську систему безпечніше. Водночас нововведення не повинні зводитися до затягування гайок, адже тоді банки підуть в країни, де законодавство менш суворе, вважає Браун. Найближчим часом уряд Великобританії має ухвалити важливе рішення для банківської системи країни. Незалежна банківська комісія, очолювана Джоном Вікерс, має намір внести пропозиції щодо обмеження можливостей банків при укладанні ризикованих угод та посилення конкуренції.
Наразі експерти очікують на оголошення звіту незалежної банківської комісії. Передбачається, що в ньому буде розкритикована діяльність Брауна на посаді прем'єра. Зокрема, очікується, що під град критичних зауважень потрапить злиття Lloyds TSB і HBOS.
Уряд Брауна представляв цю угоду як необхідний крок для стримування паніки, яка охоплювала ринок. Однак угода вже тоді викликала великі сумніви, зокрема, через розміри банків - об'єднаній Lloyds Banking Group дісталася занадто велика частка ринку. Очікується, що комісія порекомендує Lloyds Banking Group продати частину бізнесу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас